Moderne sigøjner med hjertet på rette sted

IMG_1209Tålmodighed har aldrig været en af mine stærke sider. Derfor gjorde det også pokkers ondt, da Orgi-E aka. Klamfyr, gik på scenen en time efter koncerten var sat til at starte. Inden da havde der været en dj på der forsøgte at fyre lidt op under stemningen, men det lykkedes aldrig helt. Alt dette var dog glemt, da introen til ”Kommer snigende ind” kom på. Fra da af blev koncerten losset i gang af en Orgi-E med krudt i røven. Det var tydeligt at rapperen følte sig hjemme i Kolding, og med stor udstråling og godt humør bar han Godset frem.

Koncerten indeholdt en dejlig blanding af numre fra Klamfyr, Forklædt som voksen, og så de forskellige Suspekt-album. Da han nåede til ”Blinkende lygter” kiksede det dog lidt. På nummeret har han Xander til at synge på omkvædet, hvilket Orgi-E forsøgte at fikse ved at stikke mikrofonen ud til publikum. Problemet var bare at publikum ikke rigtig var med på den.

Der skal dog mere til at slå den moderne filantrop ud. Da han i sangen ”Få dine pistoler frem” når til Marwans vers hvor kunstnere har det med bare at stoppe sangen, kørte melodien videre og Orgi-e spørger publikum:IMG_1216 ”Er det i orden at jeg tager Marwans vers?” Det er måske en lille ting at lære et vers mere, men det virker bare super godt. Det viser en åbenhed for at at gøre det bedre end godt, som de fleste kunstnere kan lære noget af.

Derfra var det ellers tid til gæster som Jooks, Baya og Bai-D. Under et af numrene med Jooks opdager Orgi-E nogle kørestolebrugere blandt publikum som han hopper ned til. Bagefter beder han Jooks om det samme. Det kan godt være at hiphopverden er 'gangsta', og tingene handler om hoes og håndtegn, men det Orgi-E gjorde der, det er noget der vinder min fulde respekt. Da rapperne så gik af og folk råbte efter mere, kom de selvfølgelig ind igen. Her spillede de blandt andet et remix af hittet ”Single Pik”. Teksten var den samme, men melodien var blevet skiftet ud med den klassiske House of Pain-sang ”Jump Around”. God afslutning på en god aften!

Hvis du ikke har set den nye version af "Single Pik" endnu, så find den her: http://www.youtube.com/watch?v=3lGoFTX0ZqM&list=UUwgtH9eQPHejxyqfDppQhbA&index=1

Klamfyr, Godset Kolding, torsdag d. 14.03.2013

0 kommentarer: